Old 05-27-2009, 12:35 AM   #1
Gears
FFR Player
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 11
Default Why can't I AAA any song?!

Seriously! Even the very very very simple 1-5 footer songs I'm unable to AAA.

Only if I'm EXTRAAAAAA careful with every single note will I be lucky enough to AAA a song. How do people do it? Honestly.. My keytaps sound on note but it will register as a random good. This only discourages me to even attempt to AAA any song higher than a four footer. I haven't even AAA'd any 2/3 footers yet, haha.

Does the fact that I'm using Vista have anything to do with this.

I've heard a couple rumors about that...


Discuss!


Edit: "Footer" refers to the difficulty..
Gears is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 12:38 AM   #2
Redorigami
Call me Massive Swallow
FFR Simfile AuthorFFR Veteran
 
Redorigami's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3,162
Send a message via AIM to Redorigami Send a message via MSN to Redorigami Send a message via Yahoo to Redorigami
Default Re: Why can't I AAA any song?!

Vista could be causing it to lag, but if not, it could just be that you haven't played enough.

It's all about the muscle memory, the more you practice, the quicker and more accurately your muscles well respond. You may have to focus on some things a lot harder when you're less developed at it, but in time it just comes second nature.
__________________
Quote:
Originally Posted by TheRapingDragon View Post
The ability to lick the clit and the vagina and apply gentle pressure at the same time with one upward lick is something the small tongued of us can only dream about.
Quote:
Originally Posted by spreadNv View Post
Got dibs on La Camp.
Oh right, Im not any good.
Got dibs on Pita.
Redorigami is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 12:41 AM   #3
Red_Comet
Not your typical member
FFR Veteran
 
Red_Comet's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: in my Freightliner Century class
Age: 32
Posts: 341
Send a message via AIM to Red_Comet Send a message via MSN to Red_Comet Send a message via Skype™ to Red_Comet
Default Re: Why can't I AAA any song?!

with patience comes skill, with skill comes AAA
__________________
Quote:
Originally Posted by Panic4Me
Bel Air abortion clinic. No fetus can beat us. This is Jess speaking, how may I help you?
"number 317"
Red_Comet is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 12:59 AM   #4
dragonmegaXX
ITG playing fur
FFR Simfile AuthorFFR Veteran
 
dragonmegaXX's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: USA
Posts: 3,533
Default Re: Why can't I AAA any song?!

I said the same thing.
I couldnt AAA anything like 2 months ago. Now i have like 6 lv.8 AAA's
__________________
dragonmegaXX is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 01:04 AM   #5
MyRoseTearsBlood
FFR Veteran
FFR Veteran
 
MyRoseTearsBlood's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: 14 Billion Club, New York
Age: 29
Posts: 688
Send a message via AIM to MyRoseTearsBlood Send a message via Yahoo to MyRoseTearsBlood
Default Re: Why can't I AAA any song?!

Right before I got vista I got my first level 9 AAA.
Since then I can't AAA level 5s... I wonder.
__________________
FUS RO DAH!
MyRoseTearsBlood is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 01:04 AM   #6
leonid
I am leonid
FFR Simfile AuthorFFR Music ProducerD7 Elite KeysmasherFFR Veteran
 
leonid's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: MOUNTAIN VIEW
Age: 31
Posts: 8,073
Default Re: Why can't I AAA any song?!

yeah somebody please tell me how to AAA things
__________________



Proud member of Team No
leonid is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 01:06 AM   #7
Moonlight_X
Hates Boo Flags
FFR Veteran
 
Moonlight_X's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Burnie, Tasmania
Age: 30
Posts: 315
Default Re: Why can't I AAA any song?!

It could be your keyboard; Iv got different keyboards I used to use and i used to noticed while played stepmania at my dads house with this crap keyboard it would get random goods/greats and just wouldnt be right on for some reason. Also wireless keyboards are delayed a slight second cause of the wirelessness. Im using a wired microsoft keyboard atm and it works alright. the keys are spaced apart strange though but its perfect for timing
Moonlight_X is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 01:20 AM   #8
TheNamesH
FFR Player
FFR Veteran
 
TheNamesH's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 155
Default Re: Why can't I AAA any song?!

Vista plays no part in your problem... unless its your specs... What you really have to do is set your computer monitors refresh rate to what it should be. And set the lag. but if that isnt the issue it takes time... Im unable to AAA eiken meiyu (Or wtf is it) but I can AAA lvl 10 songs.
__________________
Best FC: Electro Rush x8 v2, Holy Orders
Best AAA: That annoying Polka song.
Best non AAA: 2 Goods on Summer time perfume.. sucks because i had autofail on.. 1300 perfects... GAH



First Place Beginner division
Phynx unofficial tourney

Quote:
Originally Posted by Synthlight View Post
Play with it, touch it, feel it and talk to me about it in the morning.

Cheers,

Synthlight
TheNamesH is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 01:21 AM   #9
Patashu
FFR Simfile Author
FFR Simfile Author
 
Patashu's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: we traced the call...it's coming from inside the house
Age: 30
Posts: 8,608
Send a message via AIM to Patashu Send a message via MSN to Patashu Send a message via Yahoo to Patashu
Default Re: Why can't I AAA any song?!

Also, keep in mind that FFR's perfect window is early (i.e., the frame the arrow aligns with the targets and the two frames before it grant perfects)
__________________
Patashu makes Chiptunes in Famitracker:
http://soundcloud.com/patashu/8bit-progressive-metal-fading-world
http://img.photobucket.com/albums/v216/Mechadragon/smallpackbanner.png
Best non-AAAs: ERx8 v2 (14-1-0-4), Hajnal (3-0-0-0), RunnyMorning (8-0-0-4), Xeno-Flow (1-0-0-3), Blue Rose (35-2-0-20), Ketsarku (14-0-0-0), Silence (1-0-0-0), Lolo (14-1-0-1)
http://i231.photobucket.com/albums/ee301/xiaoven/solorulzsig.png
Patashu is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 01:34 AM   #10
bmah
shots FIRED
Global Moderator, User Support, Judge
Global ModeratorFFR Simfile AuthorFFR Veteran
 
bmah's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Edmonton, AB
Age: 32
Posts: 8,404
Send a message via AIM to bmah Send a message via Skype™ to bmah
Default Re: Why can't I AAA any song?!

Quote:
Originally Posted by Gears View Post
Seriously! Even the very very very simple 1-5 footer songs I'm unable to AAA.

Only if I'm EXTRAAAAAA careful with every single note will I be lucky enough to AAA a song.
Well I don't suggest you concentrate too hard to AAA. Play harder song, even if you fail. You may learn at a faster pace and then AAAing an easier song may suddenly become a piece of cake. Don't worry about perfection, even though that's basically what a AAA is.
bmah is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 01:42 AM   #11
Gigispackles
FFR Veteran
FFR Veteran
 
Gigispackles's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Home
Age: 30
Posts: 175
Default Re: Why can't I AAA any song?!

I can't even AAA anything over level 3 without getting lucky and yet I have SDG'd a couple of level 9 songs and nearly FC'd some FMO's with a pretty decent PA.

Don't let AAA'ing weigh you down. I mostly care about being able to clean FC or almost do that. Once I do that, I'm satisfied.

Problem isn't Vista. I have it and I have yet to have any issues. I can still AAA a few songs like I used to and my PA didn't change when I got it.

You could also just have bad luck. I'm bad at AAA'ing songs because I constantly keep getting at least 1 Good. I end up focusing too much or too little. Try AAA'ing songs when you start to get better and have played more?
__________________
I'm bad at wording things
Gigispackles is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 01:47 AM   #12
STD_Sappy
FFR Veteran
FFR Veteran
 
STD_Sappy's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Sherman Oaks, California
Age: 27
Posts: 728
Send a message via AIM to STD_Sappy Send a message via MSN to STD_Sappy
Default Re: Why can't I AAA any song?!

Duh. Vista sucks. Change. And you'll do better.
__________________
Number of AAA's: 649?
Number of FC's: 700 something
Best AAA: Epidermis, Heavenly Spores
Join Date: March 12th, 2008.


Sappy.


Quote:
Originally Posted by Superfreak04 View Post
He's Sappy.... He deserves his own thread.
Quote:
Originally Posted by DarknessXoXLight View Post
Amen.
Because he's so well known. ;]
Lol, I love these people. <3
STD_Sappy is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 02:37 PM   #13
Darth Pegolous
FFR Player
 
Darth Pegolous's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Abyss
Age: 30
Posts: 41
Default Re: Why can't I AAA any song?!

boo vista is trash get summing else
lag lag lag lag lag
Darth Pegolous is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 02:47 PM   #14
Plan_Bsk81127
Yerp
FFR Simfile AuthorFFR Veteran
 
Plan_Bsk81127's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: DELA-Where?
Age: 29
Posts: 6,421
Send a message via AIM to Plan_Bsk81127 Send a message via Skype™ to Plan_Bsk81127
Default Re: Why can't I AAA any song?!

Vista is not the issue, dont let the douchebag vista haters tell you that. Ive been using vista for a year or more and all my scores and AAA's, even FMO AAA's came from Vista, it is not Vista.

I would think it could be your keyboard, running too many programs while playing causing lag, or your computer is just filled up with so much stuff, it struggles running with low memory.
Plan_Bsk81127 is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 02:56 PM   #15
Etylukah
Ultimate Gamer
FFR Veteran
 
Etylukah's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 466
Default Re: Why can't I AAA any song?!

Huh, if you don't have any lag with Vista you're just lucky seriously.
Don't get me wrong, Vista is epic win for many things but it definitely got some issues with flash and apparently your machine don't have them.

I went from 80 goods on some 10s to AAAing the same song only by changing my OS..

Everything matters, that's usually what makes the difference at the start.
Rhythm games are all a matter of adjusting. If you get poor scores it's not always because of skills.
Unless you can't full combo..

Last edited by Etylukah; 05-27-2009 at 03:02 PM..
Etylukah is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 05:09 PM   #16
Xx{Midnight}xX
FFR Player
 
Join Date: Aug 2007
Age: 28
Posts: 8,548
Default Re: Why can't I AAA any song?!

Well, you AAA a song by hitting all the notes and obtaining the highest score possible.
Xx{Midnight}xX is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 05:58 PM   #17
Bangcrashboom
The Lulz, Do It For Them
FFR Veteran
 
Bangcrashboom's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Under your bed, watching you sleep
Age: 27
Posts: 1,016
Send a message via AIM to Bangcrashboom
Default Re: Why can't I AAA any song?!

There was a time i couldnt AAA anything. Then one day i was determined and whored excite bike for a few hours. After i finally got that, i moved on and got a couple more low level songs. Just whore one song that you are pretty good at, then move on!
__________________

Quote:
Originally Posted by Bolth mannn View Post
Bangcrashboom lets make our manboobs touch.
Bangcrashboom is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 06:01 PM   #18
mhss1992
FFR Player
FFR Veteran
 
mhss1992's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 788
Default Re: Why can't I AAA any song?!

I use Vista, and I don't have any trouble.
Try increasing the arrow speed, if you haven't already.
__________________
jnbidevniuhyb scores: Nomina Nuda Tenemus 1-0-0-0, Anti-Ares 1-0-0-0

Best AAA: Frictional Nevada (Done while FFR was out, so it doesn't show in my level stats)

Resting. I might restart playing FFR seriously someday.
mhss1992 is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 06:05 PM   #19
[TeRa]
FFR Player
D7 Elite KeysmasherFFR Veteran
 
[TeRa]'s Avatar
 
Join Date: May 2007
Age: 29
Posts: 8,625
Default Re: Why can't I AAA any song?!

Vista lag does exist, or are you trying to tell me the fact that I AAA 3/10 times on this is just me sucking.
We've gone over this a billion times, it only exists on certain Vista PCs, dunno how common the problem is, but it surely exists.
[TeRa] is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2009, 06:05 PM   #20
dragonmegaXX
ITG playing fur
FFR Simfile AuthorFFR Veteran
 
dragonmegaXX's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: USA
Posts: 3,533
Default Re: Why can't I AAA any song?!

I have vista and im AAA'ing 8's. Something i couldnt do with XP when i had it a few months ago.
__________________
dragonmegaXX is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright FlashFlashRevolution